Ik denk dat wij kampioen worden als wij de resterende vier wedstrijden winnen

"Ik denk dat wij kampioen worden als wij de resterende vier wedstrijden winnen"

15-04-2016 13:50
20

PSV vervolgt de jacht op koploper Ajax zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Roda JC. Een zware dobber voor de Eindhovenaren, die op scherp worden gezet door Phillip Cocu.

De spelers moeten in topvorm zijn, verwacht de trainer. "We weten dat we een topwedstrijd moeten leveren om drie punten te pakken", aldus Cocu op de persconferentie van vrijdagmiddag. "We moeten zorgen dat we superscherp zijn en ons niveau halen. Als we daartoe in staat zijn kunnen we ook van Roda JC winnen."

"Ik denk dat wij kampioen worden als wij de resterende vier wedstrijden winnen", gaat Cocu, die overigens niet kan beschikken over Andres Guardado, Steven Bergwijn (geblesseerd) en Santiago Arias (geschorst), verder. "We moeten zorgen dat we zelf geen steken laten vallen en hopen dat Ajax dat wel gaat doen."

Het gaat allemaal om intrinsieke motivatie, doceert Cocu. "Basketballer Kobe Bryant scoort in z'n laatste duel zestig punten en sleept de zege binnen. Geweldig. Dát is motivatie voor mij", besluit de trainer.