'Barcelona-scouts zijn overtuigd van nieuwe spits van 20 miljoen'

'Barcelona-scouts zijn overtuigd van nieuwe spits van 20 miljoen'

16-04-2016 09:52
2

Kevin Gameiro moet de nieuwe aanwinst van FC Barcelona worden. De aanvaller van FC Sevilla staat hoog op de verlanglijst van de Catalaanse topclub, zo meldt El Mundo Deportivo op zaterdagochtend.

De Franse aanvaller maakte afgelopen donderdag nog de winnende strafschop in de strafschoppenreeks tegen Athletic Bilbao. Dat gebeurde in de kwartfinale van de Europa League. Hij was Barcelona al eerder opgevallen en wordt gezien als perfecte aanvulling dan wel back-up voor het drietal Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Als één van hen wegvalt, dan is Gameiro de eerste die aan spelen toekomt, denkt het medium.

Barcelona is al langere tijd op zoek naar een betaalbare en ervaren aanvallende kracht. In Gameiro lijkt die gevonden. De Fransman, die acht keer in actie kwam in het nationale elftal van zijn land, is 28 jaar en is bezig aan zijn derde seizoen in de Primera Division. Voorheen stond hij onder meer even op de loonlijst bij Paris Saint-Germain. Barcelona-scouts hebben de nodige wedstrijden van de spits gezien en zijn overtuigd.

Gameiro moet naar verluidt twintig miljoen euro kosten. Mogelijk wil Sevilla ook Alen Halilovic als ruilmiddel. Hij speelt op huurbasis bij Sporting Gijon.