Lurling (38) krijgt bijzonder afscheid: Dat zal best wel even wat met mij doen

Lurling (38) krijgt bijzonder afscheid: "Dat zal best wel even wat met mij doen"

20-04-2016 16:05
4

Anthony Lurling (38) krijgt van FC Den Bosch de gelegenheid om op een waardige manier afscheid te nemen van het profvoetbal. Op zijn verjaardag zal de routinier vijf minuten voor tijd in het veld komen bij een duel van de Jupiler League-club. Lurling zwaait na afloop van dit seizoen af. 

De oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en NAC waardeert de geste van Den Bosch. "Een mooi initiatief van de club", aldus de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Wedden

Meer odds

Tijdens zijn afscheidsduel zal Lurling vlak voor tijd worden gewisseld. "Of ik ontroerd raak? Dat weet ik niet. Vanaf het moment dat ik kenbaar heb gemaakt dat ik stop, ben ik constant bezig geweest met revalideren", vertelt hij. "De laatste tijd besef ik steeds meer dat het hierna echt klaar is. Ik meld mij vrijdag bij de groep en dan val ik kort voor tijd in. Als ik er dan weer uit wordt gehaald en mijn kinderen staan langs de kant van het veld zal dat best wel even wat met mij doen, denk ik."

Dit seizoen kwam Lurling vanwege een hardnekkige achillesblessure nog niet in actie. "Dat is echt balen. Ik kan nog steeds niet heel veel, dus het zal vooral een beetje meehobbelen zijn. Maar dit was de laatste thuiswedstrijd dit seizoen van FC Den Bosch. De laatste keer in De Vliert. Mijn laatste minuten in het betaald voetbal. Ik ga gewoon genieten. Dit is leuk voor het publiek en leuk voor mezelf."