Mooi moment Berghuis: Hiervoor ben ik naar Engeland en Watford gekomen

Mooi moment Berghuis: "Hiervoor ben ik naar Engeland en Watford gekomen"

21-04-2016 13:51
7

Steven Berghuis maakte woensdagavond voor het eerst sinds 17 oktober 2015 speelminuten in de Premier League. In de verloren competitiewedstrijd van Watford tegen West Ham United (3-1) mocht hij het laatste half uur meedoen.

Berghuis heeft een dag na zijn invalbeurt gemengde gevoelens. "Vanuit het teamgevoel is het een teleurstellende avond", aldus de oud-speler van FC Twente en AZ op de website van zijn club. "Maar het was voor mij persoonlijk fijn om weer een stadion van de binnenkant te zien en de atmosfeer te ervaren. Hiervoor ben ik naar Engeland en Watford gekomen. Ik voel me beter."

Watford maakte in de slotfase de eretreffer tegen West Ham, via Sebastian Prödl. Berghuis leidde het doelpunt in met een vrije trap. "Een assist is een assist", stelt hij tevreden vast. "De afronding van Sebastian zorgde ervoor het een assist werd, dus daar ben ik hem heel dankbaar voor."

Berghuis maakte vorig jaar zomer de overstap van AZ naar Watford, dat zes miljoen euro voor hem neertelde. Het debuutseizoen van de Nederlander is ondanks de invalbeurt van woensdagavond uitgelopen op een fiasco. De laatste weken zit hij wel weer regelmatig bij de wedstrijdselectie.