PSV heeft eindelijk beet en presenteert opvolger van Philips

PSV heeft eindelijk beet en presenteert opvolger van Philips

21-04-2016 15:01
73

PSV heeft na bijna een jaar zoeken een nieuwe hoofdsponsor gevonden. EnergieDirect is donderdagmiddag op een persconferentie gepresenteerd als opvolger van Philips.

Het energiebedrijf, dochteronderneming van Essent en het Duitse RWE, tekent een contract voor drie jaar in Eindhoven. Jaarlijks wordt circa zes miljoen euro overgemaakt naar PSV, een bedrag dat middels prestatiebonussen kan oplopen naar zeven miljoen.

Wedden

Meer odds

Toon Gerbrands is blij met de deal. "We hebben een partner gevonden, die past bij onze visie op ondernemen", licht hij toe op de clubsite. "Innovatief ondernemerschap is één van de kernwaarden om onze doelstellingen te bereiken. De visie van energiedirect.nl sluit daar uitstekend bij aan. Energiedirect.nl is een bedrijf dat het hoofd boven het maaiveld uit durft te steken. PSV heeft dezelfde inborst en dadendrang."

Bijna een jaar geleden werd bekend dat Philips na dit seizoen een stap terug doet als belangrijkste sponsor van PSV. Het elektronicaconcern verdwijnt na 34 jaar van het shirt, maar zal de komende vijf seizoenen nog wel jaarlijks drie miljoen euro in de club steken. De totale sponsorinkomsten liggen daardoor de komende drie jaar tussen de negen en tien miljoen euro.

Philips betaalde als hoofdsponsor acht miljoen euro. Ter vergelijking: Ajax' hoofdsponsor Ziggo maakt dat bedrag ook jaarlijks over op de Amsterdamse rekening.