'Heftige transferzomer bij NEC: negen spelers weg, belangstelling voor vijftal'

'Heftige transferzomer bij NEC: negen spelers weg, belangstelling voor vijftal'

23-04-2016 09:07
9

NEC heeft een drukke transferzomer voor de boeg. Diverse spelers hebben een aflopend contract en een groot aantal andere namen staat in de belangstelling van buitenlandse clubs. Bijkomend probleem: de Nijmegenaren moeten shoppen met een lege portemonnee. 

De huurlingen Lucas Woudenberg (Feyenoord), Todd Kane (Chelsea) en Marcel Ritzmaier (PSV) zijn sowieso bezig aan hun laatste weken in Nijmegen. Daarnaast vertrekken ook Rens van Eijden, Navarone Foor, Christian Santos en Cihat Celik. Het contract van Marcel Appiah wordt waarschijnlijk niet verlengd, al is dat nog niet zeker. Goalie Brad Jones kiest er zelf waarschijnlijk voor om in de zomer te vertrekken. Er is veel interesse in de Australiër.

Verder leeft er belangstelling voor diverse NEC-spelers die dit seizoen goed presteren. Anthony Limbombe (foto) wordt al maanden gevolgd door onder meer Leeds United en Lille. Gregor Breinburg (LA Galaxy en Sparta Praag) heeft zich eveneens in de kijker gespeeld en datzelfde geldt volgens de Gelderlander voor Dario Dumic, Wojciech Golla en Janio Bikel. 

Probleem voor NEC: in de zomer zal er moeten worden bezuinigd op het spelersbudget. De huidige nummer zeven van de Eredivisie kampt met financiële problemen en moet de begroting terugschroeven om niet in Categorie 1 te belanden. "De stap naar Categorie 2 is voor ons van levensbelang. (...) We hebben een goed plan van aanpak, maar we moeten echt voorzichtig zijn", aldus directeur Bart van Ingen.