'De Boer en Koeman op lijstje van vier: Engelse club wil snel doorpakken'

'De Boer en Koeman op lijstje van vier: Engelse club wil snel doorpakken'

25-04-2016 09:12
11

Everton-manager Roberto Martinez staat mogelijk op korte termijn op straat. Volgens The Daily Star, een Britse boulevardkrant, heeft de clubleiding genoeg gezien. Ronald Koeman en Frank de Boer worden genoemd als mogelijke opvolgers.

Everton heeft al voor de nederlaag in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester United (2-1) een shortlist gemaakt met namen van potentiële managers. De lijst bestaat uit vier namen: die van Koeman en De Boer, maar ook die van Manuel Pellegrini en Marcelo Bielsa. David Moyes, die voorheen succes had op Goodison Park, zou níet één van de gegadigden zijn.

Eerst moet Martinez nog plaatsmaken, voordat The Toffees een nieuwe manager kunnen aanstellen. Koeman maakte indruk op Everton door zijn dienstverband bij Southampton. De voormalige trainer van Feyenoord is in gesprek met The Saints over een nieuw contract. De Boer imponeerde als coach van Ajax, terwijl Pellegrini bij Manchester City moet vertrekken. Pep Guardiola vervangt hem. Bielsa is clubloos na zijn vertrek bij Olympique Marseille.