Hoogspanning in Amsterdam: 'Voelde het kampioenschap uit onze vingers glippen'

Hoogspanning in Amsterdam: 'Voelde het kampioenschap uit onze vingers glippen'

26-04-2016 12:10
24

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen denkt dat de koploper van de Eredivisie bestand is tegen de druk om de resterende twee competitieduels te winnen. De Amsterdammers nemen het komend weekend thuis op tegen FC Twente. Tijdens de laatste speelronde wacht er een uitduel met De Graafschap.  

De jonge middenvelder beseft dat het zowel tegen de Tukkers als in Doetinchem 'lastig zat' wordt, maar: 'We zijn in ieder geval niet van plan het zo spannend te maken als tegen FC Utrecht. Ik geef toe dat ik in die wedstrijd – toen het 0-2 werd - het kampioenschap uit onze vingers voelde glippen. Gelukkig wisten we door een goal van mij gelijk op 1-2 te komen en ook nog de gelijkmaker te produceren. Het zouden aan het einde van de rit wel eens cruciale doelpunten kunnen zijn', schrijft Klaassen op de website van Ajax.

'Als ik de jongens zie en een beetje observeer, heb ik vertrouwen in een goede afloop. De sfeer is redelijk ontspannen, maar tegelijkertijd beseft iedereen wat er op het spel staat en moet gebeuren', vervolgt de captain. 'We willen allemaal kampioen worden. De meeste jongens komen uit de jeugd van Ajax en die weten wat het is om te moeten winnen. En als je de druk niet aankan, speel je niet in het eerste van Ajax.'