NAC Breda deelt zware straf uit: 'Dit soort praktijken hoort hier niet thuis'

NAC Breda deelt zware straf uit: 'Dit soort praktijken hoort hier niet thuis'

26-04-2016 13:40
3

De man die tijdens de wedstrijd tussen NAC Breda en RKC Waalwijk op 8 april jongstleden een fakkel gooide in een vak met NAC-fans, krijgt van beide clubs een stadionverbod voor het leven. Dat meldt Omroep Brabant dinsdagmiddag. 

Het incident zorgde eerder deze maand voor veel ophef, des te meer omdat er veel kinderen in het vak zaten waar de fakkel belandde. "Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg met de KNVB en de FBO werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod", laat RKC-directeur Remco Oversier weten.

Wedden

Meer odds

"Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd." Ook NAC heeft keihard ingegrepen. "Door de goede samenwerking hebben wij de daders snel kunnen identificeren en kordaat op kunnen treden. Dit soort praktijken hoort niet thuis in een voetbalstadion", aldus algemeen directeur Justin Goetzee.