Aanklager komt met flinke eis richting Kramer: Johan Cruijff Schaal op de tocht

Aanklager komt met flinke eis richting Kramer: Johan Cruijff Schaal op de tocht

26-04-2016 20:24
16

De aanklager Betaald Voetbal van de KNVB wil dat Michiel Kramer voor vier wedstrijden geschorst wordt, waarvan één duel voorwaardelijk. Het voorstel komt naar aanleiding van een incident tijdens Feyenoord - FC Groningen (1-1), toen Kramer Etiënne Reijnen naar de keel zou zijn gevlogen. 

De aanklacht richting Kramer is 'keelknijpen'. De Feyenoord-spits omschreef het zelf volgens het Algemeen Dagblad als 'met een hand van zich af duwen'. Etiënne Reijnen bleef tijdens de zitting bij zijn verklaring. Wel gaf de speler van FC Groningen aan dat hij het 'duwen en vastpakken' noemt. Bovendien had Reijnen geen pijn, zo vertelde hij.

Kramer: "Waarom ik dit deed? Dit gebeurt gewoon. Het is een stukje emotie. Dat kan van alles zijn." Mocht Kramer daadwerkelijk voor vier duels - waarvan één dus voorwaardelijk geschorst worden, dan mist hij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Feyenoord speelt voor aanvang van het nieuwe seizoen dan in de Arena tegen de kampioen van de Eredivisie. De uitspraak volgt donderdagochtend rond 09.00 uur.