'Noodgedwongen' naar Manchester: 'Ajax had kennelijk geen vertrouwen in me'

'Noodgedwongen' naar Manchester: 'Ajax had kennelijk geen vertrouwen in me'

27-04-2016 10:21
10

Gyliano van Velzen maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Manchester United. Hoewel de aanvaller niet slaagde in Engeland, heeft hij absoluut geen spijt van zijn vertrek naar de Europese grootmacht. 

Anno 2016 is Van Velzen (22) speler van FC Volendam. Nadat een aanbieding van Ajax uitbleef, besloot hij in 2010 de stap te wagen naar United. "Als ik die aanbieding had gekregen, was ik gebleven. Voor een jongen van zestien is het goed in zijn eigen omgeving te blijven. Dat vond mijn moeder ook. Bovendien is Ajax mijn club, van jongs af aan. Dat was mijn droom, maar er was kennelijk geen vertrouwen in me", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Manchester United bood me een serieuze kans, ik zou gek zijn geweest als ik het niet had gedaan."

Van Velzen kreeg de nodige kritiek toen bekend werd dat hij voor Engeland koos. "Mensen weten helemaal niet waarom je iets doet, hebben direct een mening klaar. Ik zou het om het geld hebben gedaan. Dat is gewoon onzin. Ik heb echt geen miljoenen verdiend, verre van dat zelfs", vertelt de lange aanvaller. "Maar ik heb er onwijs veel aan gehad. Dat geldt trouwens voor meer spelers. Karim Rekik en Jeffrey Bruma zijn mooie voorbeelden. Als Bruma al die tijd in Nederland was gebleven, was-ie echt niet zo krachtig geweest."