'Odegaard zoekt wanhopig uitweg en heeft nieuwe transferoptie door bezoek'

'Odegaard zoekt wanhopig uitweg en heeft nieuwe transferoptie door bezoek'

28-04-2016 10:34
12

Het dreigt opnieuw een zomer te worden vol headlines over Martin Odegaard. Het Noorse supertalent van Real Madrid wordt donderdag gelinkt aan Hamburger SV.

De Duitse club overweegt Odegaard in de zomer naar Hamburg te halen, meldt het doorgaans betrouwbare Kicker. Peter Knäbel, sportief directeur van HSV, hoopt de zeventienjarige middenvelder en zijn club te verleiden tot een huurdeal. Hij was deze week in Madrid om een eventuele transfer te bespreken.

De kans is groot dat Odegaard openstaat voor een (tijdelijke) overstap naar de Bundesliga, omdat hij bij Real geen uitzicht heeft op speelminuten. Odegaard had anderhalf jaar geleden de keuze uit de gehele Europese top, koos voor een Spaans avontuur, maar mocht tot nu toe pas één keer meedoen in de hoofdmacht. Het is geen geheim dat hij daar niet blij mee is.

Odegaard speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Castilla, het tweede team van Real Madrid dat uitkomt op het derde niveau. In 31 optredens was hij goed voor vier assists. Naast HSV overweegt ook Bayern München een bod uit te brengen op de jonge international.