LEZERSCOLUMN - Geen taart op de eigen verjaardag

LEZERSCOLUMN - Geen taart op de eigen verjaardag

26-04-2016 00:00
1

Bracken Moor, Sheffield. Daar begon het jongensboek verhaal wat we inmiddels allemaal kennen. De 'ground' die plaats biedt voor zo'n 3.500 mensen. Waarvan er 450 kunnen zitten. Google het maar eens. Een perfect Engels stadion zoals we kennen van FIFA. Indien je niet weet waar ik het over heb, heb je nog nooit geprobeerd de Premier League te bereiken met één van de teams uit de NpowerLeague 2. En dat hebben we toch allemaal eens geprobeerd? (En opgegeven omdat het te lang duurde)

Door: Bastian van de Belt 

Allemaal hemelden we het jongensboek verhaal rondom Jamie Vardy op. We creëerden allemaal een klein plekje in ons hart voor het verhaal rondom de rechtspoot in de spits bij Leicester City. Hij moest beginnen in de onderste regionen van het Engelse voetbal. Via Stockbridge Park Steels, FC Halifax Town en Fleetwood Town kwam hij terecht bij Leicester City ('Lèster City' voor hen welke het nog steeds verkeerd uitspreken). Vorig jaar ontsnapte 'Lèster' net aan degradatie naar het Championship, nu stevent het op het championship van de Premier League af.

Vardy is echt, Vardy is Vardy. Het verhaal van Vardy is echt. Klein, mooi en met een scherp randje. Want voor de gelegenheid vergeten we natuurlijk heel even dat Vardy vroeger vaker met een enkelband rondliep dan dat het in Engeland regent. Dat past even niet in het helden imago wat we oh zo graag met z'n allen creëren. Ik zag zelfs de spits bij ons 2e elftal van de plaatselijke amateurvereniging een stapje harder trainen. Want je weet het immers nooit. Als Vardy kan uitgroeien van pinchhitter bij Halifax Town tot de topscorer van de Premier League kan onze spits het misschien ook nog maken tot Willem II.

Komend weekend moet de kers op de taart zijn voor Vardy en zijn teamgenoten van Leicester City. Na het 1-1 gelijkspel van Tottenham Hotspur tegen West Bromwich Albion kan Leicester aanstaande zondag op bezoek bij Manchester United kampioen worden. Wordt Louis van Gaal verslagen dan zijn de driepunten binnen die Leicester ongenaakbaar maken. Alleen is Vardy er niet bij. Voor de wedstrijd is Vardy geschorst. De topscorer mist de mooiste wedstrijd van zijn leven: De kampioenswedstrijd in het Theater of Dreams. Dat moet voelen als geen taart krijgen op je eigen verjaardag.

Ook een lezerscolumn schrijven? Stuur deze in aan lezerscolumn@voetbalprimeur.nl voor dinsdag 3 mei 10.00 uur!