Succesvolle Premier League-coach doet verkapte sollicitatie: 'PSG is een droom'

Succesvolle Premier League-coach doet verkapte sollicitatie: 'PSG is een droom'

28-04-2016 13:01

Mauricio Pochettino heeft de laatste maanden alle criticasters bij Tottenham Hotspur voor zich gewonnen. De Argentijnse manager is echter ook al bezig met de toekomst. Hij zou maar wat graag aan de slag gaan bij Paris Saint-Germain.

Pochettino kwam tussen 2001 en 2003 meer dan zeventig keer in actie voor de Franse kampioen. In de toekomst hoopt hij terug te keren in Parijs. "Ik heb altijd gezegd dat ik graag aan de slag ga bij zo'n geweldige club als Paris Saint-Germain", zegt de 44-jarige coach tegen het Franse radiostation RMC. "Het is een droom van mij. Ik probeer al hun wedstrijden te kijken, zeker die in de Champions League."

Pochettino beseft dat de uitdaging vooral in Europa ligt voor PSG. "De Franse competitie is niet heel aantrekkelijk doordat PSG zo ver boven de rest uitsteekt. Maar ik volg de competitie wel veel, omdat er veel goede spelers rondlopen", aldus de Argentijn, die komende zomer in elk geval niet de overstap lijkt te maken. Eigenaar Nasser Al-Khelaifi van de Parijzenaars heeft verzekerd dat Laurent Blanc aanblijft.

Pochettino staat met de Spurs momenteel op de tweede plaats in de Premier League, waardoor kwalificatie voor de Champions League dicht bij is. De titel lijkt echter uit zicht na het 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion van maandag. Het verschil met Leicester City is zeven punten.