Weer topnieuws voor FC Twente: Het is fantastisch om te merken

Weer topnieuws voor FC Twente: "Het is fantastisch om te merken"

28-04-2016 21:14
32

Opnieuw goed nieuws voor FC Twente. De club meldt dat het, dankzij een substantiële garantie van het Twentse bedrijfleven, over voldoende werkkapitaal beschikt om gezond verder te kunnen leven.

Dit in combinatie met het akkoord met de crediteuren, dat eerder deze week werd gesloten. Interim-directeur Onno Jacobs laat op de clubwebsite dan ook weten in de wolken te zijn met het dubbele nieuws. "Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen. Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien."

"Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei a.s., een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst." 

De substantiële garantie van de Twentse bedrijven was hard nodig, want FC Twente kon niet voor 1 mei rekenen op de gemeentelijke garantstelling van 32 miljoen euro. Daardoor was de toekomst van de club lang onzeker.