Tiener verkaste naar Engeland: 'Wie garandeert dat het bij Ajax wél was gelukt?'

Tiener verkaste naar Engeland: 'Wie garandeert dat het bij Ajax wél was gelukt?'

28-04-2016 21:30
1

Gyliano van Velzen maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Manchester United. Het avontuur van de aanvaller, die anno 2016 onder contract staat bij FC Volendam, liep niet af zoals hij gehoopt had. 

The Red Devils lieten Van Velzen (22) in 2013 transfervrij verkassen naar FC Utrecht. Toch heeft hij absoluut geen spijt van zijn vertrek naar Engeland als tiener. "Wie garandeert mij dat het bij Ajax of ergens anders wél was gelukt? Oké, ik ben niet doorgebroken bij United, maar die ervaring neemt niemand me meer af. Ik ben er sterker, wijzer en volwassener geworden. Ik had het niet willen missen", vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. 

Bij United speelde hij samen met onder meer Paul Pogba. "Ik zag al dat hij een hele grote ging geworden. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben vrij lang, maar ik moest echt omhoogkijken. Hij is maar vijf centimeter langer, maar zijn fysieke gestalte is zo imponerend", vertelt Van Velzen over de Fransman, die tegenwoordig bij Juventus speelt en tot één van de beste spelers ter wereld wordt gerekend.