Sevilla boekt prima resultaat en ligt op koers voor derde Europese finale op rij

28-04-2016 22:56
3

Regerend Europa League-houder Sevilla heeft donderdagavond een prima uitgangspositie verworven om zich voor de derde keer op rij te plaatsen voor de eindstrijd van het Europese toernooi. Het eerste halve finale-duel met Shakhtar Donetsk eindigde in Oekraïne in 2-2.

In de Donbass Arena van Shakhtar tekende Sevilla-middenvelder Vitolo al na zes minuten spelen voor het cruciale uitdoelpunt. De Spaanse controleur scoorde op aangeven van de Franse spits Kevin Gameiro.

Nog voor rust kwam de thuisploeg van trainer Mircea Lucescu echter op voorsprong. Eerst was het Marlos die in de 23e minuut voor de 1-1 tekende. Tien minuten later was het Taras Stepanenko die op aangeven van diezelfde Marlos de Oekraïners op voorsprong zetten.

Diep in de tweede helft maakte Sevilla gelijk. Na een domme overtreding van Shakhtar-aanvaller Facundo Ferreyra in zijn eigen strafschopgebied mocht Gameiro aanleggen vanaf elf meter. De aanvaller faalde niet: 2-2.

Vervelend incident in de tweede helft was overigens een blessure van Michael Krohn-Dehli (Sevilla). De Deense routinier, in het verleden speler van onder meer Ajax en RKC Waalwijk, liep een op het oog ernstige kwetsuur op aan zijn knie.