Pijnlijke conclusie: Feyenoord is de grootste teleurstelling in mijn loopbaan

Pijnlijke conclusie: "Feyenoord is de grootste teleurstelling in mijn loopbaan"

29-04-2016 07:28
2

Arie Haan houdt het op 67-jarige leeftijd voor gezien als trainer in de voetballerij. Hij was actief bij veel clubs, als speler en als trainer. Maar aan zijn periode als coach van Feyenoord bewaart Haan niet veel goede herinneringen.

Haan werkte tussen 1995 en 1997 bij Feyenoord, waarna hij weg moest. "Ik vind het nog altijd jammer dat ik in Nederland weinig heb gewerkt, terwijl ik overal finales en doelstellingen heb behaald en ook vaak werd teruggevraagd. Feyenoord is de grootste teleurstelling in mijn loopbaan", benadrukt de coach, die liefst negentien landen- dan wel clubteams onder zijn hoede had, in het Algemeen Dagblad.

"Met clubbaas Jorien van den Herik kon ik uitstekend door één deur, maar de druk van pers en publiek was te groot. Er speelden andere zaken, waar ik geen grip op had. Het ergste dat je als trainer kunt gebeuren", laat Haan weten. Hij stopte vanwege het feit dat de drive ontbrak onlangs als trainer. Ook was het vak niet goed voor zijn hart.

Haan keek nog wel de nodige wedstrijden. "Ik had er een beetje genoeg van, maar de zin komt terug. Vorige week nog ADO Den Haag - AZ en Heerenveen - Ajax gezien. Met een geweldige Milik trouwens. Zag je hoe koel die bleef tegen Utrecht? Schiet hij die penalty naast, dan is de titel weg. 21, 22 jaar toch? Als Ajax die wegdoet, zijn ze daar niet goed bij hun hoofd."