Feyenoord harkt opnieuw miljoenen binnen na stormloop van fans

Feyenoord harkt opnieuw miljoenen binnen na stormloop van fans

29-04-2016 07:46
16

De seizoenkaarten van Feyenoord gaan voor het seizoen 2016/2017 als warme broodjes over de toonbank. Eerder werd al het aantal van 25.000 seizoenkaarten bereikt, maar dat aantal ligt op dit moment nog veel hoger.

Het aantal verkochte seizoenkaarten gaat volgens De Telegraaf nu richting de 30.000. Dat is opvallend, want het huidige seizoen eindigt pas op 8 mei. De boost heeft te maken met het feit dat Feyenoord de KNVB Beker won en dus volgend seizoen gegarandeerd Europees voetbal speelt. Bij de huldiging op de Coolsingel verschenen afgelopen maandag zo'n 40.000 fans.

Wedden

Meer odds

Feyenoord houdt enkele duizenden plaatsen vrij, voor de losse verkoop. Zo blijft het voor iedere Feyenoord-fan mogelijk om een wedstrijd te bezoeken. Ook dit seizoen speelde Feyenoord het merendeel van de wedstrijden in een uitverkochte Kuip. Dat leverde Feyenoord enkele miljoenen op, waarmee het gemis van Europees voetbal kon worden gecompenseerd. 

De eerste Europese wedstrijd van Feyenoord was voor seizoenkaarthouders altijd gratis te bezoeken, maar voor komend seizoen is die regel vervallen. De Rotterdamse club moet immers de eerste wedstrijd zonder publiek spelen, zo bepaalde de tuchtcommissie van de UEFA eerder. Feyenoord hoopt echter op korte termijn van het CAS (internationaal sporttribunaal) nog te horen of die straf verworpen wordt.