'Liefst tien miljoen gevraagd voor gewilde ex-speler van Heerenveen'

'Liefst tien miljoen gevraagd voor gewilde ex-speler van Heerenveen'

29-04-2016 08:00
1

Met Dries Mertens speelt er al één Belg bij Napoli. Volgens Het Laatste Nieuws komt daar deze zomer mogelijk nog eentje bij. De club uit de Serie A denkt immers aan Sven Kums, de voormalig middenvelder van sc Heerenveen.

Zijn club AA Gent wil Kums niet zomaar laten gaan. De middenvelder won dit jaar de Gouden Schoen en is bijzonder belangrijk voor Gent, dat het contract van de speler in kwestie verlengde tot medio 2019. De Buffalo's hopen dan ook dat hun kapitein deze zomer gewoon aan boord blijft. Om Napoli af te schrikken heeft het alvast een vraagprijs van tien miljoen euro op het hoofd van Kums geplakt.

Of Kums zelf staat te springen om op 28-jarige leeftijd een nieuwe stap naar het buitenland te zetten, is niet duidelijk. In het verleden speelde hij nog als modale speler bij Heerenveen. Voor Napoli is Kums pas interessant als de club Champions League-voetbal haalt. Die kans is groot, want Napoli staat na 35 speeldagen met 73 punten tweede in Italië. Alleen AS Roma staat met 71 punten nog in de buurt.