'Titeladvies' voor Cocu: 'Als PSV dat niet doet en gewoon door blijft gaan...'

'Titeladvies' voor Cocu: 'Als PSV dat niet doet en gewoon door blijft gaan...'

29-04-2016 08:22
14

Het ziet er meer en meer naar uit dat de razendspannende titelstrijd in de Eredivisie op doelsaldo beslist gaat worden. Dat doelsaldo is al vanaf speelronde één in het voordeel van Ajax. Om nog in de buurt van Ajax te komen zal PSV flink moeten uithalen tegen SC Cambuur, aanstaande zondag.

Marcel Keizer, trainer van SC Cambuur, wil niet meewerken. "Van de laatste vier duels hebben we er twee verloren en dat was zowel tegen NEC als tegen Ajax met één doelpunt verschil. Het lijkt me dus niet dat je tegen ons zomaar even een grote uitslag neerzet. Wij hebben nog een kleine kans om erin te blijven en daar gaan we vol voor. Als PSV onrustig wordt en te veel met andere dingen bezig is, kan dat ook in ons voordeel zijn", zegt hij in De Telegraaf.

Kenneth Perez maakte het in 2006/2007 al mee dat de landstitel op doelsaldo werd beslist. De analist weet wel wat Phillip Cocu moet doen. "Je moet gewoon hetzelfde team opstellen en op dezelfde manier spelen als anders. Als je het nuchter bekijkt dan zijn er in de loop van het seizoen genoeg wedstrijden waarin je een grote uitslag neer kunt zetten, maar na een 2-0 of 3-0 voorsprong wordt dan gas teruggenomen. Als PSV dat niet doet en gewoon door blijft gaan, dan kan er tegen SC Cambuur best een grote uitslag uitkomen."