Ajax-duo in de schijnwerpers: 'Geen gasten die ten onder gaan aan de zenuwen'

Ajax-duo in de schijnwerpers: 'Geen gasten die ten onder gaan aan de zenuwen'

29-04-2016 08:57
5

Het doelsaldo speelt dit jaar mogelijk een zeer belangrijke rol in de titelstrijd in Nederland. Ajax en PSV zijn gewaarschuwd. Simon Cziommer, Peter Wisgerhof en Tim de Cler weten er alles van.

AZ had in het seizoen 2006/2007 de unieke kans om de landstitel te winnen. En Cziommer maakte het als AZ'er van dichtbij mee. "Ik voelde élke zonnestraal, hoorde élke supporter. Niets ging meer vanzelf", vertelt Cziommer in het Algemeen Dagblad. "Zo gek: één moment kan alles veranderen. Dat is ook het gevaar voor Ajax nu. Echt, daar moet je mee om kunnen gaan. Weet je, het was niet eens de druk van buitenaf. Die was er altijd wel."

Peter Wisgerhof heeft er ook ervaring mee, op de laatste speeldag van het seizoen 2010/2011 ging hij met FC Twente ten onder in een rechtstreeks gevecht om de landstitel met Ajax. "Toch hè, toch is dat anders voor jongens van Ajax. Zeker voor de spelers uit de opleiding. Die zijn gewend aan de gedachte dat ze altijd de beste moeten zijn", vertelt Wisgerhof.

Tim de Cler werd in 2002 kampioen met Ajax, maar juist in de beslissende maanden moest hij genoegen nemen met een bijrol. "Natuurlijk is de stress een factor in de slotfase van de competitie, maar karakter is op zo'n moment belangrijker dan ervaring. Kijk eens naar jongens als Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Dat zijn volgens mij geen gasten die ten onder gaan aan de zenuwen. Zulke types staan nu juist op", besluit De Cler.