Sombere stemming in Eredivisie-kelder: 'De vraag was wanneer degraderen'

Sombere stemming in Eredivisie-kelder: 'De vraag was wanneer degraderen'

29-04-2016 09:55
12

SC Cambuur is zo goed als gedegradeerd. De ploeg van Marcel Keizer moet zowel op bezoek bij PSV als in eigen huis van Excelsior winnen. Alleen dan maakt de club nog kans op play-offs om promotie/degradatie.

Algemeen directeur Ard de Graaf geeft aan dat de club er in drie seizoenen Eredivisie niet slechter op is geworden. "We moeten niet vergeten waar Cambuur vandaan komt", vertelt De Graaf tegenover het Algemeen Dagblad.

"Deze club had in 2011 een negatief vermogen van zes miljoen euro. Nu hebben we, voor het eerst in de historie, drie jaar in de Eredivisie gespeeld. Maar toen wij op 3 mei 2013 promoveerden, wisten we al: in dit stadion gaan we ook ooit degraderen. De vraag was alleen wanneer."

"Cambuur is elk jaar een klein beetje uitgekleed", vervolgt De Graaf. "Voor sommige spelers kregen we een kleine vergoedingssom. Anderen vertrokken transfervrij. Of het Reijnen, Ogbeche, Rusnák, El Makrini of Droste betrof - je krijgt met het huidige budget gewoon niet de kwaliteit terug die je had", sombert de directeur tot slot.