Sterk AZ verslaat Dnjepr Dnjepropetrovsk

21-10-2005 00:13

AZ speelde zeventig minuten uitermate goed voetbal. Op geheel eigen wijze domineerden de Alkmaarders de wedstrijd, waarbij ze veel kansen creëerden en achterin weinig weggaven. Dnjepr had eigenlijk niks te vertellen vanavond en was enkel met counters, waar van te voren voor werd gevreesd, gevaarlijk. Arveladze bekroonde de goede start van de bezoekende club door in de 14e minuut de score te openen. Steinsson bereikte, na een goede actie op rechts, de geheel vrijstaande Georgiër, die wat gelukkig de bal achter de doelman wist te werken. AZ kreeg voldoende kansen om de wedstrijd nog in het eerste bedrijf te beslissen, maar de kansen werden allemaal onbenut gelaten. Vlak na rust leek de wedstrijd te worden beslist. Steinsson kopte door uit een corner van Perez naar de tweede paal, waar Sektioui de bal alleen nog maar hoefde aan te raken om hem over de doellijn te doen gaan. Geheel onverwachts, want AZ domineerde de wedstrijd nog steeds gemakkelijk, viel in de 72 minuut de aansluitingstreffer. Matiukhin reageerde alert na een corner en schoof de bal bij de tweede paal tussen een aantal Alkmaarse benen binnen. Na een klein offensief van de Oekraïners kreeg AZ het overiwcht weer terug waardoor het zonder al te grote problemen de wedstrijd kon uitspelen en de drie punten meer naar Nederland neemt. "Zij hadden zich aangepast aan ons, waardoor wij gemakkelijk door konden verdedigen. We creëerden genoeg kansen en hadden het daarom in de eerste helft al af moeten maken", aldus Louis van Gaal na afloop tegen de NOS. "De tegengoal viel uit een spelhervatting, waar het gewoon goed hadden moeten staan. De bal ging er echter gewoon in, waarna een klein offensief volgde, waarbij het publiek er achter ging staan en we blij mogen zijn dat het niet 2-2 werd." "Het was meer dan verdiend, al is het enige wat ik mijn team kan verwijten dat ze er meer hadden moeten maken. Maar we zijn weer terug op ons oude niveau", zo besloot de oefenmeester.