Maas reageert kortaf op Leerdam-vragen: Waarom zou hij het minder doen?

Maas reageert kortaf op Leerdam-vragen: "Waarom zou hij het minder doen?"

29-04-2016 13:37
3

De verhoudingen tussen Vitesse en de verbannen Kelvin Leerdam zijn nog steeds onveranderd. Voor het competitieduel met FC Utrecht mist trainer Rob Maas meerdere spelers, maar is Leerdam in genade aannemen geen optie.

Maas zegt niet overwogen te hebben Leerdam weer bij de selectie halen. Leerdam werd vorige maand uit de selectie gezet, na een kritisch interview in Voetbal International. De zaak Leerdam ligt volgens Maas bij de directie.

In gesprek met VI heeft Maas duidelijk geen zin om in te gaan op de kwestie. Niet de ervaren Leerdam, die ook nog eens veel verdient in Arnhem, speelt maar onder meer de achttienjarige jeugdspeler Julian Lelieveld.

"Ik heb vertrouwen in die spelers", zegt Maas, die ook geen antwoord wil geven of hij het jammer vindt dat de directie bepaalt wat er met Leerdam gebeurt. "Ik heb veel vertrouwen in Lelieveld. Waarom zou hij het minder doen?"

Op het argument dat Leerdam veel Eredivisie-ervaring heeft, is Maas eveneens kortaf. "Dat zeg jij. Daar heb je misschien ook wel gelijk in, maar ik stel Lelieveld op."