Monsterzege PSV laat Ajax en De Boer koud; belangrijk duo inzetbaar

Monsterzege PSV laat Ajax en De Boer koud; belangrijk duo inzetbaar

29-04-2016 13:52
25

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan heeft Ajax zondag opnieuw een overwinning nodig om PSV achter zich te houden. De ploeg van Frank de Boer treft FC Twente in eigen huis, terwijl PSV gastheer is van hekkensluiter SC Cambuur.

De Boer denkt alleen aan de volgende wedstrijd, thuis tegen Twente. "We doen niks anders dan normaal. Waarom zou je afwijken van je programma? Het is zo goed gegaan steeds", aldus de Ajax-trainer op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Je moet helemaal niet aan andere wedstrijden denken. We hebben het in eigen hand en moeten zorgen dat we zondag van FC Twente winnen."

Bang voor een monsterzege van PSV op Cambuur is De Boer niet. "Natuurlijk zou dat eventueel kunnen, maar Cambuur krijgt nou niet echt continu heel veel doelpunten tegen. En ze zullen ook niet naar de slachtbank geleid willen worden. Maar wij moeten zelf winnen, het liefst ook met meer dan één doelpunt verschil, maar in eerste instantie winnen. Of ik de jongens tijdens de wedstrijd ga informeren over de stand bij PSV? Nee, zeker niet."

Een tussenstand met grote cijfers in het voordeel van PSV lijkt echter wel wat teweeg kunnen brengen in Amsterdam. De Boer: "Ik kijk gewoon wat de situatie op het veld is. Je hebt wedstrijden dat je het gevoel hebt dat je voor 2-0, 3-0, 4-0 moet gaan. Maar je hebt ook wedstrijden dat je met hangen en wurgen 1-0 hebt bereikt. Ga je dan va banque spelen? Dat werkt dan niet."

Riedewald en Tete
Voordeel voor Ajax is dat Jaïro Riedewald en Kenny Tete inzetbaar zijn tegen Twente. "Helemaal fit", bevestigt De Boer. "De jongens staan er hartstikke goed voor. Ik wacht tot het laatste moment met een keuze maken. Riedewald heeft nu twee weken vol mee kunnen trainen, dus ik kan gewoon voor hem kiezen." Anwar El Ghazi blijft een twijfelgeval. "Hij is gisteren (donderdag, red.) weer uitgevallen met liesklachten. Het gaat al wel weer beter."