Berghuis kan één Eredivisie-club doorstrepen: 'Hebben genoeg op die positie'

Berghuis kan één Eredivisie-club doorstrepen: 'Hebben genoeg op die positie'

29-04-2016 14:37
6

Als het aan AZ-trainer John van den Brom ligt, keert Steven Berghuis niet terug bij AZ. De vleugelaanvaller zit bij zijn club Watford op een dood spoor. Een terugkeer in de Eredivisie moet uitkomst bieden. Maar niet bij AZ, aldus Van den Brom. 

"Om eerlijk te zijn is hij bij ons niet eens ter sprake gekomen", aldus de trainer tijdens het wekelijkse persmoment, geciteerd door De Telegraaf. "We hebben genoeg spelers voor die positie." Ook Feyenoord is in de markt voor Berghuis. Over de geruchten omtrent FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter, is Van den Brom duidelijk. "Ook voor hem zijn we niet in de markt." 

In de strijd om Europees voetbal staat AZ er goed voor. De Alkmaarders staan vierde. Die plek geeft momenteel recht op een ticket voor de voorronde van de Europa League, omdat Feyenoord de bekerfinale won. "We hebben alles in eigen hand en weten wat ons te doen staat." Komende zondag neemt Van den Brom het met zijn ploeg op tegen degradatiekandidaat De Graafschap. "Het klopt daar gewoon op dit moment. Ze halen de laatste weken veel punten en zullen daardoor ook met veel vertrouwen naar Alkmaar komen."