De Tien: consequenties als Leicester City de Premier League wint

De Tien: consequenties als Leicester City de Premier League wint

02-05-2016 10:10
3

Begin dit seizoen werd de kans dat Leicester kampioen zou worden niet erg hoog ingeschat: een kans van 1 op de 5000. Gedurende het seizoen zijn er weddenschappen en beloftes gemaakt, en die lijken door het naderende kampioenschap van The Foxes toch echt uit te komen. Vandaag in De Tien: gevolgen van een kampioenschap van Leicester City.

Gary Lineker in zijn onderbroek
Gary Lineker staat bekend als een groot Leicester-supporter. De presentator maakte halverwege december de belofte om Match of the Day, hét voetbalprogramma van Engeland, in zijn onderbroek te presenteren als Leicester City kampioen zou worden.

Straten vernoemd naar spelers
Een aantal straten in Leicester zullen een naamsverandering ondergaan. Naast Lineker Road bestaat de mogelijkheid dat er binnenkort straatnaambordjes met Vardy Vale, Schmeichel Street, Drinkwater Drive en Ranieri Road in Leicester te aanschouwen zijn.

De bookmakers zullen grote verliezen lijden
Bij een kampioenschap van Leicester City zullen de bookmakers grote verliezen lijden. Dankzij de weddenschappen die bij de start van het seizoen zijn afgesloten lijkt het erop dat de wedkantoren gezamenlijk ruim 12,5 miljoen euro verliezen.

Eén fan zal ruim 140.000 euro winnen
Een fan uit Guildford zette een aantal weken na de start van het seizoen 75 pond in op een kampioenschap van Leicester. De kansen stonden destijds op 1500 tot één, wat betekent dat de supporter 112.500 pond zal winnen, omgerekend ongeveer 144.000 euro. Dit zou het grootste bedrag zijn dat bookmaker William Hill ooit heeft uitgekeerd.

Arsenal 'moet van sport veranderen'
Emannuel Petit, oud speler van Arsenal, vindt dat Arsenal van sport moet veranderen als The Gunners het kampioenschap mislopen. Volgens de clublegende was dit het jaar van Arsenal, en zullen de concurrenten volgend jaar niet weer zoveel punten laten liggen.

Deze sjaals hoeven niet verbrand te worden
Begin april dook er bij het Leicester City-stadion een verkoper op. De Chelsea-supporter verkocht sjaals met daarop de tekst 'Leicester Premiership Champions'.

Schwarzer krijgt twee jaar op rij een Premier League-medaille
Mark Schwarzer zal de Premier League twee jaar op rij winnen. De Australiër stapte aan het einde van het seizoen over van landskampioen Chelsea naar Leicester City. Elke speler die voor Chelsea uit was gekomen kreeg van Chelsea-trainer José Mourinho een medaille aan het eind van het seizoen. Zo ook Schwarzer, die nu op weg is naar weer een medaille.

Er worden vele tattoos gezet
Als we mensen op Twitter moeten geloven worden er vele tattoos gezet op het moment dat Leicester City kampioen wordt. Hieronder een greep uit de tweets.

Claudio Ranieri krijgt een megabonus
Claudio Ranieri strijkt bij Leicester City een jaarsalaris van 1,9 miljoen euro op, maar krijgt naar verluidt een bonus van lieft 6,5 miljoen euro bij een kampioenschap van de club. Naast een bonus voor het kampioenschap krijgt Ranieri namelijk 128.000 euro voor elke positie boven plaats zeventien. 

Eén fan zal zich bekeren tot het Boeddhisme
Leicester City is eigendom van Vichai Srivaddhanaprabha, een Thaise zakenman en topman van King Power. Veel fans geloven dat de Thaise monniken invloed hebben gehad op het seizoen van The Foxes. Er is één fan die zich tot het Boeddhisme wil bekeren als Leicester de titel pakt.