Ajax en Vitesse mengen zich in strijd om begeerde NEC-keeper

Ajax en Vitesse mengen zich in strijd om begeerde NEC-keeper

29-04-2016 17:00
10

EXCLUSIEF - Een ware transferstrijd ontpopt zich rond NEC-doelman Brad Jones. Naast interesse van FC Utrecht zijn ook Ajax en Vitesse in de race voor de 34-jarige Australische sluitpost, weet VoetbalPrimeur.

Hoewel Ajax zeer gecharmeerd is van Jones, zijn de Amsterdammers nog niet in gesprek gegaan met het management van de doelman. De club oriënteert zich echter voor het geval Diederik Boer na dit seizoen toch elders aan spelen toe wil komen. Jones heeft echter meer opties. PSV was vorige maand concreet, maar is inmiddels afgehaakt.

Wat veel fans van NEC minder goed nieuws zullen vinden, is dat aartsrivaal Vitesse ook vooraan staat om Jones vast te leggen. In Arnhem zou hij de strijd aan moeten gaan met Eloy Room. Er is inmiddels contact tussen het management van Jones en de Arnhemse club. NEC zelf probeert Jones ook nog vast te leggen, maar de Nijmegenaren staan voor een schier onmogelijke opgave.

Jones kwam in de winter transfervrij naar NEC en heeft zich sindsdien bewezen in de ploeg van Ernest Faber. De oud-doelman van onder meer Liverpool en Middlesbrough beschikt over een aflopend contract in Nijmegen.