Milik hoorde keuze van De Boer aan: Ik was natuurlijk een beetje boos

Milik hoorde keuze van De Boer aan: "Ik was natuurlijk een beetje boos"

29-04-2016 19:05
5

Arek Milik is dit seizoen uitgegroeid tot dé topschutter van Ajax. De Pool speelt sinds de zomer van 2014 bij Ajax, maar begon dit seizoen pas echt met scoren. In de laatste negen competitieduels trof Milik twaalf keer het net, waardoor de teller nu op 22 staat.

Milik beseft zelf ook dat het steeds beter gaat. "Ik voel me hier met de dag beter. We spelen goed voetbal en de spitsen worden meer gezocht. Ik heb zelfvertrouwen en ik speel beter. Dus alles gaat goed", laat hij weten bij Ajax TV.

Waar hij nu steevast in het basiselftal van trainer Frank de Boer staat, was dat eerder dit seizoen wel anders. Tegen Feyenoord moest hij bijvoorbeeld plaatsnemen op de bank. "Ik was natuurlijk een beetje boos, maar op een sportieve manier. Toch begreep ik wel waarom ik niet speelde. Ik was niet goed in vorm en dat gold ook voor het team. Het was een mix. Dat was een moeilijk moment."

"Ik heb veel vertrouwen van de trainer nodig", vervolgt Milik. "Zoals iedereen hier ben ik nog een jonge speler. Na een moeilijk moment of slecht spel heb je vertrouwen nodig", aldus de spits. Tot slot vertelt Milik dat hij niet stil wil blijven staan in zijn ontwikkeling. De aanvaller traint altijd langer door. Waarom? "Ik denk dat ik nog veel moet trainen om een echte topspits te worden."