'Vernedering komt PSV-fans duur te staan: Spaanse justitie wil vervolging'

'Vernedering komt PSV-fans duur te staan: Spaanse justitie wil vervolging'

29-04-2016 19:19
60

De Spaanse justitie wil diverse PSV-supporters strafrechtelijk vervolgen naar aanleiding van hun daden jegens bedelaars in Madrid. De incidenten, waarbij fans geld naar de bedelaars gooiden, hadden plaats voor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid.

PSV moest in de Champions League spelen tegen de Madrilenen en veel van de PSV-fans reisden met hun club mee naar de Spaanse hoofdstad. Enkele supporters gooiden met geld naar de bedelaars en de Spaanse justitie heeft volgens RTL Nieuws bij de Nederlandse justitie het verzoek ingediend om de verdachten te horen. Een woordvoerder van de Spaanse justitie heeft dat laten weten tegenover RTL.

Meerdere PSV-fans zijn geïdentificeerd als verdachten. Zij maakten zich volgens de aanklager uit Spanje schuldig aan het vernederen van de bedelaars, die zelfs moesten opdrukken voor geld. Eerder liet het Openbaar Ministerie uit Nederland al weten dat het medewerking verleent aan verzoeken zoals deze van de Spaanse justitie. Bij PSV kon nog niemand reageren, omdat het verzoek daar niet bekend is, zo stelt Omroep Brabant.