Als United hem aanstelt, begrijp ik dat volkomen. Hij is een échte winnaar

"Als United hem aanstelt, begrijp ik dat volkomen. Hij is een échte winnaar"

29-04-2016 20:49
4

Een eventuele winst van de FA Cup zal Manchester United-trainer Louis van Gaal niet redden. Dat denkt Jamie Redknapp. De voormalig Engels international gelooft niet dat de Nederlandse trainer zijn baan behoudt na zijn teleurstellende seizoenen bij de Premier League-club.

"Wél zou hij door het winnen van de FA Cup de club met opgeheven hoofd kunnen verlaten. Echter heeft hij me niet overtuigd", zegt Redknapp tegenover Sky Sports. "Ik zou niet weten waarom hij het goed zou hebben gedaan. Het was gewoon niet goed genoeg. Ook niet wat de fans hadden verwacht."

Ondertussen wordt de clubloze trainer José Mourinho volop in verband gebracht met de Engelse topclub. Sky Sports meldt vrijdag dat Mourinho enthousiast is over United, maar dat er nog geen sprake is van een akkoord tussen beide partijen. "Als United hem aanstelt, begrijp ik dat volkomen. Hij is een échte winnaar", aldus Redknapp, die verder denkt dat jonge spelers 'nerveus' zullen worden van zijn komst. "Hij speelt namelijk nooit echt met jeugd. Hij gaat altijd voor ervaring."

Zondag staat voor Van Gaal een zeer interessant affiche op het programma. In het eigen Old Trafford treft Manchester United koploper Leicester City. Laatstgenoemde ploeg kroont zicht bij winst tot landskampioen van Engeland. Manchester strijdt daarentegen nog voor een plek bij de eerste vier. The Red Devils hebben een achterstand van vijf punten op Arsenal, met een wedstrijd minder gespeeld.