29-04-2016 21:58
46

De reguliere competitie van de Jupiler League zit erop. De 'prijzen' waren in de laatste speelronde al verdeeld. Met name Go Ahead Eagles en Almere City tankten volop vertrouwen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Bij NAC Breda is werk aan de winkel.

Go Ahead Eagles - NAC Breda 4-1
Go Ahead Eagles kan met opgeheven hoofd de play-offs tegemoet gaan. De nummer vijf boekte een klinkende zege op NAC. Dankzij doelpunten van Darren Maatsen, Elvio van Overbeek en Leon de Kogel (twee keer) werd het 4-1 in Deventer. Kenny van de Weg maakte in de slotfase het enige doelpunt van NAC. Kippenvel leverde een applaus voor NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar op. De Adelaarshorst stak hem een hart onder de riem nadat zijn moeder vorige week overleed.

Almere City - Jong PSV 7-0
Ook Almere City begint met vertrouwen aan de play-offs. In eigen huis boekte de periodekampioen de grootste competitiezege ooit. Jong PSV was het haasje. In Almere werd het maar liefst 7-0. Bij PSV moest Philippe Rommens binnen vijf minuten al vertrekken. Vlak na rust kreeg Jordy de Wijs een rode kaart gepresenteerd. Jason Oost, invaller Silvester van der Water en Soufyan Ahannach waren alle drie twee keer trefzeker. Ook Ricardo Kip scoorde nog.

Sparta Rotterdam - FC Dordrecht 2-3
Kampioen Sparta heeft het succesvolle jaar slecht afgesloten. Op Het Kasteel was laagvlieger FC Dordrecht met 2-3 te sterk. De Schapenkoppen namen binnen twintig minuten de leiding door doelpunten van Rangelo Janga en Alvin Daniels. Stijn Spierings en Ryan Sanusi leken namens de Rotterdammers nog orde op zaken te stellen, maar Jeffry Fortes besliste het duel in het voordeel van de bezoekers.