Verbeek zoekt assistent: 'Dit weekend gaan we bier drinken met elkaar'

Verbeek zoekt assistent: 'Dit weekend gaan we bier drinken met elkaar'

29-04-2016 23:57
1

Jan de Jonge zit zonder club. De 53-jarige jarige trainer is voordat het seizoen is afgelopen vertrokken bij het Cypriotische Nea Salamina Famagusta. Dit weekend duikt hij de kroeg in met vriend Gertjan Verbeek, die bij VfL Bochum een assistent zoekt.

De Jonge laat weten dat hij voor de toekomst een aantal opties heeft. Is Bochum er een van? "Ik heb gelezen dat de club een assistent zoekt. Dit weekend gaan Gertjan en ik bier drinken met elkaar en hebben we het erover. Maar het is nog te ver weg. We zien wel hoe het loopt", zegt De Jonge tegen RTV Drenthe.

De voormalige trainer van onder meer sc Heerenveen, Heracles Almelo en De Graafschap blijft het liefst werkzaam in de voetbalwereld. Hoewel zijn avontuur op Cyprus vroegtijdig is gestopt, heeft hij geen enkele spijt. "Ik ben eerder weggegaan. Dat scheelt weer voor de club. En we hebben goede afspraken gemaakt om de rest van het geld over te maken."

De Jonge vervolgt: "Het voetbal op Cyprus steekt heel anders in elkaar dan hier. Ik heb veel Zuid-Europese toestanden meegemaakt. Ik ben iets te jong om dat langer dan een jaar te doen. Ik heb wel een geweldig jaar gehad. En met de kennis van nu zou ik het zeker weer doen. Maar uiteindelijk moet je ook zeggen: we gaan weer terug."