'Hij heeft aangegeven dat hij Ajax, PSV en Feyenoord als stap omhoog ziet'

'Hij heeft aangegeven dat hij Ajax, PSV en Feyenoord als stap omhoog ziet'

30-04-2016 08:36
7

Iliass Bel Hassani staat open voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Hij ziet clubs als Ajax, Feyenoord en PSV als een stap vooruit. Maar ook twee andere clubs worden genoemd als mogelijke stap omhoog.

Heracles Almelo, de huidige werkgever van Bel Hassani, wil het contract dat loopt tot 2017 graag verlengen. "Iliass heeft aangegeven dat hij Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en misschien Vitesse als een stap omhoog ziet", vertelt directeur Nico-Jan Hoogma in TC/Tubantia. "Voor ons is het toch een kantelpunt dat clubs als Heerenveen en FC Groningen niet meer per se als stap omhoog worden gezien."

Bel Hassani komt zelf in het Algemeen Dagblad aan het woord. "De optie in mijn contract is gelicht, maar ik heb het aanbod van de club om verder te verlengen naast me neergelegd. Ik ben altijd open en eerlijk en heb gezegd dat ik graag een stap wil maken. Ik denk dan aan de top-zes van Nederland. (...) Of een club in het buitenland, waar ik zeker kans heb om te spelen", zegt Bel Hassani, die er naar eigen zeggen klaar voor is.

Hij kent de valkuilen, waar bijvoorbeeld Lerin Duarte in liep. "Duarte was 'klein' toen hij naar Ajax ging, daar werd hij opeens groot, speelde tegen Barcelona. Er was geld, aandacht, hij werd overal herkend. Trendy clubs nodigen je uit voor feesten. Mensen willen vrienden met je worden omdat je een bekende voetballer bent. Daar moet je niet gevoelig voor zijn, want voor je het weet drink je te veel, slaap je te weinig en krijg je problemen bij je club. Dat gaat mij niet gebeuren."