Groningen-vertrek valt moeilijk: 'Bij Ajax gewaardeerd, hier belangrijk geweest'

Groningen-vertrek valt moeilijk: 'Bij Ajax gewaardeerd, hier belangrijk geweest'

30-04-2016 09:16
3

Voor Rasmus Lindgren zit zijn lange Eredivisie-periode er bijna op. Na ruim dertien jaar Nederland zwaait de Zweed van FC Groningen af en wil de voormalige Ajacied aan de slag in zijn vaderland.

"Er zijn in Zweden een stuk of zeven clubs die ik interessant vind", zegt Lindgren in het Dagblad van het Noorden. Waar de Scandinaviër volgend seizoen speelt, weet hij verder ook nog niet. "Ik heb nog geen andere club. En er is ook nog geen concrete belangstelling."

Wedden

Meer odds

Lindgren kwam in 2003 naar Ajax, waarvoor hij twee periodes speelde. Ook bij Groningen stond Lindgren tot twee keer toe op de loonlijst. "Ik vind het echt moeilijk om weg te gaan. Ik heb een goed gevoel bij deze club en voel me hier heel erg gewaardeerd. Daar komt bij dat mijn vrouw het hier ook heel erg naar haar zin heeft en mijn kinderen vinden het hier ook fantastisch."

De Zweed vindt het vertrek nu het 'beste moment'. Aan Groningen heeft hij 'heel veel' te danken. "Hier heb ik de kans gekregen in de Eredivisie te spelen, hier heb ik het vertrouwen gekregen, al heb ik dat ook aan mezelf te danken. Ik heb me hier altijd heel erg op mijn gemak gevoeld."

Lindgren vervolgt: "FC Groningen mijn mooiste periode als voetballer? Bij Ajax heb ik ook een mooie periode gehad, alleen hier ben ik altijd belangrijker geweest. Bij Ajax was ik een gewaardeerde speler, maar nooit een onbetwiste basisspeler. Wel in periodes – onder Van Basten ben ik zelfs nog aanvoerder geweest – maar nooit heel lange periodes. Beide clubs zitten in mijn hart."