PSV'er kijkt in spiegel: Misschien ben ik inderdaad iets te eigenwijs geweest

PSV'er kijkt in spiegel: "Misschien ben ik inderdaad iets te eigenwijs geweest"

30-04-2016 10:25
2

Jürgen Locadia stuurde begin dit seizoen aan op een vertrek bij PSV, maar schikt zich na gemopper in de rol als linkervleugelspeler. Als Locadia in de spiegel kijkt, trekt hij zijn conclusie.

"Misschien ben ik inderdaad iets te eigenwijs geweest, al hoort zoiets ook een beetje bij het karakter van een spits", zegt Locadia in het Eindhovens Dagblad. Hij moet in Eindhoven Luuk de Jong voor zich dulden en daar had hij het aanvankelijk moeilijk mee, ook over een rol op de linkervleugel had de spits zijn twijfels.

"Bij een rol op de zijkant dacht ik vooral aan het functioneren van Luciano Narsingh. Niet dat hij het slecht doet, maar zijn spel is anders dan het mijne. Van de trainer mocht ik het op links invullen op de manier zoals ik het gedaan heb, door wat meer naar binnen te komen en ook doelgericht proberen te zijn. Daarin heb ik mijn weg gevonden", zegt Locadia.

Locadia doet het naar behoren op zijn nieuwe positie. Hij bereidde al negen doelpunten voor. "Tja, misschien heb ik wel geluk gehad met de trainer. Hij is inderdaad niet iemand die na een incident de deur helemaal voor je op slot doet, hoewel hij ook duidelijk is. Ja, zand erover, klaar en we gaan daarna weer verder. Dat sprak me wel aan."

De PSV’er vervolgt: "Als ik toen naar een andere club was gegaan, had ik misschien ook wel verrast. Niet dat ik dat nu wil hoor, maar je kunt de dingen niet voorspellen. Ik onderschat mezelf nu minder en heb dit seizoen gemerkt dat ik meer kan, maar ook ik mag mijn ambities blijven houden. Ik hoop in de toekomst weer de centrale spits te zijn."