Bijrol voor Ajax-middenvelder: 'Natuurlijk had ik meer willen spelen, duidelijk'

Bijrol voor Ajax-middenvelder: 'Natuurlijk had ik meer willen spelen, duidelijk'

30-04-2016 10:56
6

Thulani Serero (26) kwam dit seizoen ongeveer vierhonderd minuten in actie in de Eredivisie. De middenvelder van Ajax is logischerwijs niet tevreden met het feit dat hij maar weinig speeltijd krijgt. 

Afgelopen week mocht de Zuid-Afrikaan tegen sc Heerenveen (2-0 winst) weer eens meedoen. "Natuurlijk had ik meer willen spelen, dat lijkt me duidelijk. Maar ik ben blij dat ik het team nu kan helpen. Als ik mag spelen, wil ik er staan. Dat geeft een goed gevoel", legt Serero uit de op de website van Ajax

Deze jaargang is zijn aandeel veel kleiner dan in voorgaande seizoenen. "Ik wil absoluut niet klagen. Ik weet dat ik kan voetballen. Als ik mag spelen, dan kan ik het laten zien. En zo niet, dan zal ik het team supporten. Ik ben een positief ingesteld persoon."

Of een vertrek in de zomer tot de mogelijkheden behoort? "Mijn toekomstplannen beperken zich tot het binnenhalen van de titel. Verder kijk ik vooralsnog niet. Het belangrijkste is dat we straks weer met de schaal in onze handen staan. Daarna zien we wel verder."