Gniffelende De Jong: Ik ga ervoor vechten om dat getal naar zeven te tillen

Gniffelende De Jong: "Ik ga ervoor vechten om dat getal naar zeven te tillen"

30-04-2016 13:08
4

Luuk de Jong vindt dat het seizoen van PSV mislukt is wanneer de regerend kampioen er niet in slaagt om de landstitel te veroveren. Met nog slechts twee competitieduels te gaan staat PSV op plek twee, achter Ajax. 

"Als we straks niet met de schaal staan, hebben we gefaald. Topscorer worden is een mooie individuele prijs en natuurlijk wil ik veel scoren, maar het zegt me niet zoveel als we geen kampioen worden", vertelt De Jong in gesprek met de NOS. 

Het feit dat hij persoonlijk een zéér goed seizoen doormaakt - de aanvaller van Oranje was in de Eredivisie al 23 keer trefzeker - interesseert hem op dit moment dus vrij weinig. "Dat is voor mij van minder belang. Kampioen worden is het allerbelangrijkste."

De laatste zes seizoenen werd er altijd een telg uit de De Jong-familie kampioen van Nederland. Luuk met FC Twente, Siem de Jong vier keer met Ajax en in 2015 opnieuw Luuk in het shirt van PSV. "Zo zie je maar, het is altijd fijn om een De Jong in je team te hebben", gniffelt laatstgenoemde. "Ik ga ervoor vechten om dat getal naar zeven te tillen."