Ajacied op scherp: 'Geen kaart gepakt sindsdien. Echt waar. Dat zegt wat toch?'

Ajacied op scherp: 'Geen kaart gepakt sindsdien. Echt waar. Dat zegt wat toch?'

30-04-2016 13:32
4

Nemanja Gudelj heeft zijn draai bij Ajax gevonden. Trainer Frank de Boer kan bouwen op de voormalig AZ'er en dat resulteert in een vaste basisplaats voor Gudelj. Ook de achterban van Ajax lijkt overtuigd van de kwaliteiten van de Serviër. 

De 24-jarige controleur won de harten van de Ajax-fans definitief half maart, toen PSV verslagen werd. "Voor mij persoonlijk was dat al het geval in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Dat het voor het grote publiek pas is sinds de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV, snap ik wel. Dat is het duel waar iedereen naar keek. In die wedstrijden staan de grote spelers op", zegt Gudelj tegen het Algemeen Dagblad.

Gudelj staat sinds november al op scherp bij Ajax. "Geen kaart gepakt sindsdien. Ja echt waar. Dat zegt wat toch? Ik kan blijkbaar prima inschatten als ik tegen geel aan zit. Een speler van achttien zou allang geschorst zijn", denkt Gudelj. "Straks bij een counter van Twente met concreet doelgevaar, ja dan pak ik 'm natuurlijk. Geen twijfel. Maar zoals ik me ooit als speler van NAC door Ola Toivonen liet verleiden om twee keer geel te pakken in de wedstrijd, zoiets overkomt me niet meer", besluit hij.