Van Gaal legt kampioenschap Leicester uit: Er is dus een groot verschil

Van Gaal legt kampioenschap Leicester uit: "Er is dus een groot verschil"

30-04-2016 14:11
8

Louis van Gaal denkt te weten waarom Leicester City kampioen van Engeland gaat worden. De manager van Manchester United speelt zondagmiddag tegen de koploper.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel wilde een journalist weten of het aanstaande kampioenschap van Leicester niet pijnlijk is voor de topclubs. "Ik vind het niet gênant. Zo zit sport gewoon in elkaar, maar jij bent waarschijnlijk geen sportief persoon", luidde de harde reactie van Van Gaal. "Voor clubs als Leicester is het makkelijker om spelers te kopen. Grote clubs moeten vaak veel meer geld betalen, ook aan zaakwaarnemers", zei de Nederlander volgens De Telegraaf.

"Bovendien doet bij grote clubs ook de leiding van zich spreken bij een transfer. De druk op een aankoop is bij een kleine club gewoon een stuk minder groot. Er is dus een groot verschil, maar het is fantastisch van Leicester dat ze de topclubs hebben verslagen", vindt Van Gaal.

Of Manchester United vorig seizoen beter speelde dan in het huidige seizoen? "Ik vind niet dat je dat kunt stellen. We hebben gewoon veel meer wedstrijden dan vorig jaar moeten spelen. Alleen Manchester City en Liverpool hebben er misschien meer gespeeld. Ondanks al die wedstrijden en alle blessures zijn we er echter nog. We hebben fantastische, maar ook beroerde wedstrijden gespeeld. Maar dat heeft elke club gedaan, ook Leicester City", aldus Van Gaal.