'Bekerkluns' aast op revanche: Je kunt ook weer een held worden, denk ik maar

'Bekerkluns' aast op revanche: "Je kunt ook weer een held worden, denk ik maar"

30-04-2016 15:27
1

Bij beide tegengoals in de bekerfinale tegen Feyenoord (2-1 verlies) ging-ie niet vrijuit en dus kreeg FC Utrecht-goalie Filip Bednarek na afloop de volle laag. De Poolse doelman heeft even moeten bijkomen van alle hectiek. 

"Het was voor mij de eerste keer dat ik zo'n vracht aan kritiek over me heen kreeg. Leuk is anders, maar het is wel een grote leerschool voor me", vertelt de vervanger van de geblesseerde Robbin Ruiter zaterdag aan het Algemeen Dagblad. "Het hoort er kennelijk bij. Sommigen mensen schreven me nu ineens af, terwijl ze na mijn eerste drie optredens die prima verliepen lovend over me waren."

Bednarek aast nu op sportieve revanche. "Meteen na de tweede tegengoal in De Kuip kreeg ik het gevoel dat ik dolgraag een cruciale redding wilde maken, dat is tegen Vitesse niet anders. Vergeten doe ik de twee tegengoals niet, maar ik grijp het vooral aan om van te leren."

"De teleurstelling ligt nu achter ons, we moeten nu zorgen dat we alsnog plek vier pakken of de play-offs winnen. Positief blijven is het enige dat helpt. Je kunt van schlemiel ook weer een held worden, denk ik maar."