Harde kritiek op 'absurd' besluit van KNVB: Ik vind dit volstrekt onacceptabel

Harde kritiek op 'absurd' besluit van KNVB: "Ik vind dit volstrekt onacceptabel"

30-04-2016 15:41
13

Edwin Lugt, preses van Go Ahead Eagles, vindt het een aanfluiting dat de KNVB deze week heeft besloten dat er géén extra ploeg promoveert uit de Jupiler League als FC Twente zijn licentie verliest. Dat zei Lugt vrijdag tegen FOX Sports. 

De Nederlandse voetbalbond liet deze week nog weten dat 'alle clubs zich konden vinden' in het besluit. In Deventer wordt er dus wel degelijk geklaagd. "Dit vind ik volstrekt onacceptabel. Ik heb al enkele weken geleden een brief naar de directie van de KNVB gestuurd met onze visie erop. Dat wij van mening waren en zijn dat er in dat geval een promotieplek zou moeten komen, maar goed: de KNVB heeft anders besloten", aldus Lugt. 

"En in praktijk komt dat erop neer dat als de nummer 16, dan wel de nummer 17, het afleggen tegen een club uit de Jupiler League in de play-off finale, dat die club die club uiteindelijk toch behouden blijft voor de Eredivisie", vervolgt de voorzitter. "Sterker nog, op het moment dat die beide clubs zich zouden handhaven, dan zou dat betekenen dat de nummer 18 zelfs in de Eredivisie mag blijven. Dat vind ik absurd."