Huntelaar: 'Dan zeg je ook niet: hier ben ik, boem, ik ga even het woord voeren'

Huntelaar: 'Dan zeg je ook niet: hier ben ik, boem, ik ga even het woord voeren'

30-04-2016 16:18

Klaas-Jan Huntelaar heeft bij grote internationale topclubs gespeeld. Via Ajax kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. Het Spaanse Real Madrid zag het zitten in de inmiddels 32-jarige spits. Aanpassen aan het leven in Spanje ging echter moeizaam.

"Mijn vrouw en ik moesten de taal leren, op zoek naar een nieuw huis", aldus de oud-Ajacied in een interview met Staantribune. "Een ander leven natuurlijk. Voor tien uur 's avonds hoefden we niet te gaan eten, want dan was het restaurant nog gesloten. Ik ben gewend om rond elf uur te gaan slapen. Dan ga ik niet om tien uur nog warm eten. Ik kreeg in Spanje een vakantiegevoel. Ik gaf wel alles, maar het gevoel was anders."

Via AC Milan kwam Huntelaar bij Schalke 04 terecht, waar hij aan zijn zesde jaar bezig is. Ook in Gelsenkirchen verliep de aanpassing moeizaam. "Het eerste jaar bij Schalke 04 was mooi, maar ik had toen nog helemaal geen binding met die club. Daarna begon ik een beetje iedereen te kennen. Toen voelde ik meer eenheid. Want het is niet zo dat ik op mijn tiende droomde om in het eerste van Schalke 04 te spelen. Ik was gek van Ajax."

Na zijn eerste seizoen bij de Duitse grootmacht begon Huntelaar zich meer thuis te voelen. "Het is net als een relatie met een vrouw. Je gaat eerst een keer op stap en trakteert haar op een colaatje. Dan koop je een keer een mooie ketting voor haar. Qua gevoel komt het nu dichter bij de honderd procent dan wanneer ik ergens word gedropt en om me heen zit te kijken. Als je bij een andere familie binnenstapt, zeg je ook niet: hier ben ik, boem, ik ga even het woord voeren."