Nederlandse dribbelaar knalt Wigan naar promotie: Ik word op handen gedragen

Nederlandse dribbelaar knalt Wigan naar promotie: "Ik word op handen gedragen"

30-04-2016 16:55

Een prachtige belevenis voor Yanic Wildschut, zaterdagmiddag met zijn club Wigan Athletic. Dankzij onder meer twee goals van de Nederlandse vleugelaanvaller werd er met 4-0 gewonnen van Blackpool en is Wigan volgend jaar weer actief in het Championship. 

Wildschut (24) speelde in Nederland voor onder meer VVV-Venlo en sc Heerenveen. Bij Wigan is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling. "In oktober kwam ik hier op huurbasis van Middlesbrough, omdat ik weinig speelde. Sindsdien gaat het alleen maar bergopwaarts. Zozeer zelfs dat ik in januari tot 2019 tekende en dus definitief de overstap maakte. Bij Wigan kan ik mijn eigen spel spelen en word ik op handen gedragen door de fans. Ik had van tevoren niet durven dromen dat het zo zou lopen", aldus de aanvaller in gesprek met FOX Sports. 

Komend seizoen mogen Wildschut en Wigan het dus op een niveautje hoger laten zien. "Ik denk ook dat ik het niveau aankan, ook al is het bij Middlesbrough niet gelukt. Het is een zware competitie. Kijk maar naar de Nederlandse spelers, de meeste hebben moeite met het niveau. Ik wil daar een uitzondering op zijn. Bij Wigan voel ik mij geliefd en toon ik mijn werkelijke kwaliteiten. Ik geniet hier volop."