Klaassen streept twee kampioenschappen weg: Die tel ik helemaal niet

Klaassen streept twee kampioenschappen weg: "Die tel ik helemaal niet"

30-04-2016 17:10
10

Davy Klaassen heeft inmiddels al een aardig CV opgebouwd. De aanvoerder van Ajax (23) ontwikkelt zich razendsnel en kan dit seizoen voor de vierde keer kampioen worden met het eerste elftal. Twee kampioenschappen telt hij echter niet mee.

"Bij de eerste twee voelde ik me minder kampioen", aldus Klaassen in gesprek met de Volkskrant. "Ik heb weinig meegedaan. De eerste nog wel een beetje, toen heb ik een paar keer gespeeld en een doelpunt gemaakt bij mijn debuut. Bij mijn tweede landstitel heb ik de eerste twee wedstrijden gespeeld en was ik de rest van het seizoen geblesseerd. Die tel ik helemaal niet."

Wedden

Meer odds

In Amsterdam heeft Klaassen zich ontpopt tot een echte aanvoerder. Ondanks zijn 23 jaar is de blonde middenvelder iemand die het team op sleeptouw neemt. "Je probeert vooraf zaken duidelijk te maken, zoals onlangs in Heerenveen en na dat gelijkspel tegen Utrecht: jongens, wat er ook gebeurt, we gaan winnen. Dat zeg ik dan, maar ik ben niet de enige. Dat gaat natuurlijk niet rustig. Er moet een bepaalde energie, schwung in het team komen."