Zinderende degradatiestrijd: Newcastle wint, Sunderland pakt punt in extremis

30-04-2016 17:55
8

Newcastle United heeft zaterdagmiddag drie cruciale punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op St. James' Park werd Crystal Palace met 1-0 verslagen. Andros Townsend en keeper Karl Darlow groeiden uit tot de helden van de dag.

Townsend - in januari voor vijftien miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur - tekende in de 58e minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. De vleugelaanvaller schoot een vrije trap fantastisch binnen. Even later kreeg Palace de kans om op gelijke hoogte te komen. Yohann Cabaye mocht aanleggen vanaf de penaltystip, maar Darlow keerde zijn inzet.

Sunderland, de aartsrivaal van The Magpies en een belangrijke concurrent in de strijd tegen degradatie, speelde met 1-1 gelijk tegen Stoke City. Marko Arnautovic maakte het doelpunt namens de thuisploeg, diep in de blessuretijd benutte Jermain Defoe een strafschop.

Met nog slechts twee duels te gaan staat Newcastle nu boven de streep, met 33 punten. Sunderland heeft 32 punten. Nummer achttien Norwich City komt later op de dag in actie. The Canaries (31 punten) gaan op bezoek bij Arsenal.