Klaassen wil 'niet overdrijven': Anders moet je niet in het eerste spelen

Klaassen wil 'niet overdrijven': "Anders moet je niet in het eerste spelen"

30-04-2016 18:53
14

Davy Klaassen geldt als de motor van Ajax. De blonde aanvoerder (23) houdt ervan om de kar te trekken, nadat hij in het begin van het jaar door blessureleed een tijdje aan de kant stond. 

"In januari was ik een paar duels geblesseerd. Dat is zo frustrerend. Je kunt niets doen. Ik ging bijna nergens heen met vrienden en was niet bepaald vrolijk", vertelt Klaassen in de Volkskrant. "Nu ga ik eens een filmpje kijken, met vrienden of met mijn vriendin. Je merkt dat er druk op staat, maar ik blijf gewoon mijn normale dingen doen."

Het overlijden van Cruijff doet veel met Klaassen. "Toen ik zolang geblesseerd was aan de lies ben ik op advies van Johan Cruijff behandeld in Barcelona. Hij kwam op bezoek, ik was 18, 19 jaar. Ik kende hem niet goed, maar zijn overlijden raakte me; de grootste Ajacied aller tijden, een van de grootste voetballers aller tijden. Mijn vader en opa hadden het er echt moeilijk mee. Die hebben hem zien spelen."

In de strijd om de landstitel kan Ajax zich geen misstap meer veroorloven. Klaassen kan met de druk omgaan. "Wij moeten die druk aankunnen. Anders moet je niet in het eerste spelen. We hebben hier een focuscoach. Af en toe spreek ik hem even, als ik hem tegenkom. Maar we moeten het niet overdrijven. Ik verwacht dat wij de titel winnen. Dat zullen ze bij PSV ook zeggen."