Koeman zet Van Gaal op scherp: 'Lijkt me heel pijnlijk voor Manchester United'

Koeman zet Van Gaal op scherp: 'Lijkt me heel pijnlijk voor Manchester United'

30-04-2016 23:00
1

Ronald Koeman heeft de loftrompet gestoken over Leicester City. The Foxes kunnen zondag al kampioen worden, in de uitwedstrijd tegen het Manchester United van Louis van Gaal.

'Als dat gebeurt lijkt me dat heel pijnlijk voor Manchester United, dat zelf aan het begin van het seizoen een belangrijke titelkandidaat was', schrijft Koeman, die zelf met Southampton de achtste plaats bezet in de Premier League, in zijn column in De Telegraaf. De Nederlandse manager zag de grote clubs in Engeland dit jaar falen, maar hij maakt desondanks een diepe buiging voor Leicester.

'Toch heb ik groot respect voor wat Leicester dit seizoen heeft gepresteerd. Een team met een ongelooflijke drive en agressiviteit. Een ploeg waarin iedereen zich ondergeschikt maakt, écht een team', aldus Koeman. 'Met dit elftal zal Leicester geen modderfiguur slaan in de Champions League. Toch zullen de grote clubs meer potten breken in Europa dan Leicester. Wat gebeurt er als één of twee sterren vertrekken?', vraagt hij zich af.

Of topschutter Jamie Vardy voor een transfer kiest, betwijfelt Koeman evenwel. 'Ik vraag me af of Vardy, die uit de onderste regionen van de Engelse League is gekomen, wel wíl vertrekken. Ik denk dat hij het liefst bij Leicester blijft. Uit dankbaarheid naar de club en omdat hij weet dat het niet makkelijk wordt als hij elders gaat spelen.'