Rotterdammers waken voor Volendam-scenario: 'Daar hunkert de club naar'

Rotterdammers waken voor Volendam-scenario: 'Daar hunkert de club naar'

01-05-2016 08:50
3

Excelsior is er veel aan gelegen om niet een 'tweede FC Volendam te worden'. De Noord-Hollanders staan er om bekend dat ze heen en weer pendelen tussen de Eredivisie en Eerste Divisie. Ook Excelsior kan daar echter een aardig woordje over meespreken.

Als de Kralingers dit seizoen degraderen, wordt dat alweer de vierde keer in slechts veertien jaar tijd. Hoewel de ploeg van coach Alfons Groenendijk slechts twee van de laatste twintig duels won, is het vertrouwen in de goede afloop niet verdwenen. "Ik heb altijd gezegd van ja", antwoordt Groenendijk op de vraag van de NOS of Excelsior in de Eredivisie blijft.

Daan Bovenberg doet er nog een schepje bovenop: "Wij blijven er zeker in." De rechtsback is een ervaringsdeskundige. Hij degradeerde in 2008 met Excelsior, maar knokte zich twee jaar later met de club terug naar het hoogste niveau. "Dat was een prachtig moment, ja. Een jaar later bleven we er in via de play-offs. Dus ik heb alles wel zo'n beetje gezien hier", lacht de 27-jarige verdediger.

Bovenberg wil dat er snel een einde komt aan het 'gejojo' van Excelsior. "De club hunkert naar een vast verblijf in de Eredivisie en wil stappen maken. Lijfsbehoud zou wel helpen. Aan ons om dat voor elkaar te krijgen", besluit hij in aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle van zondag.